Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

++Search This Blog++

Wednesday, October 12

k e b o s a n a n . . . . . . . C.I.N.T.A...

hey guys!

assalamualaikum!!!

ape cer u all sume?? :) 
(mcm la ade reader kot kat blog aq ni) hik3...

anyway, kehadiran patik mempersembahkan blog ni sekdar nk hilangkan kebosanan yg melanda dan disamping memenuhkan lagi post2 yg kureng sejak beberapa mggu yg lalu...

al-maklumla..sibuk ngan musim final..xsempat nk layan blog ni....study la konon.
tp study or tdo??harap2 bukan mcm dlm image kat bawah ni la yer..




erm...ape topik best ye ari nie??

hurm...tah la...btw, cm nk story2, or share or kongsi pendapat ngan u all sume taw..hurm...
tahla..tetibe lak teringat n rase cm nk tersenyum je ngan gelagat2 kaum2 hawa iaitu kaum sejenis dengan ku nie..hehehe..ye la..ape xnye..duk saje2 je for sure talking about married...hahaha...


nampak sgt da xsabar sumenye ni nak kawen kan...
yela..sape xnk berhadapan saat indah yg amat dinanti2kan oleyh setiap org especially bagi mereka yg senang mabuk @ angau dlm alam percintaan ni ye dok??hehee...

erm...nak taw x...ade satu kisah nie...
sy penah terbace or terdengar stu ayat ni la...

"akau xsaba la nk kawen, sbb xsabar nk dpt anak..nk tgk ank aku mirip sape, sama ade laki aq or aq, kalu laki aq, aq nk branak lagi sampai kua mirip aq

wadush!!...
ade jugak begitu yer...hahaha...cm lucu pon ade...
ye la...nak kawen smate2 nk tgk anak mirip sape...
adei..wajarkah sebenarnya ini berlaku yer teman2??

tu la..bile di pk2 kan balik, pelik2 la kan...mcm2 ade ngan sikap or prangai individu ni...tu la..xleyh salahkan mereka..sbb, merek pon ade keinginan..mcm kite jugak..pasti kite begitu mengimpikan satu keluarga yg bahagia, aman, dan sebagainya..tp, befoe kite membina sume tu, kite kena la ade satu pengurusan hidup yg kukuh bagi hidup kite sendiri dulu kan??

tp hakikat yg sebenarnya, bukan mudah untuk mencari pasangan untuk kite...bukan macam beli gula d kedai..amek je, bayar...
tp, pernikahan bukan satu menda yg boley dibuat maen2...silap pilih, merana seumur hidup...xde org yg nk kawen separuh jalan and then bercerai...sume org nk kan perkahwinan yg kekal abdi hingga ke anak cucu...


tp, mcm ne bagi mereka yg sedang bercinta sekarang??adakah mereka sume pasti akan bersama???menjalani kehidupan selepas ini sebagai seorg pasangan suami istri seperti yg dirancang sewaktu bercinta??? adakah pasangan mereka sesuai untuk menjadi seorg istri dan suami yg soleh n solehah?

haa....itulah persoalannye...
nowadays, kite tgk ramai sgt anak2 muda kite yg bercinta kan??
kalu tgk d fb tu, mcm2 posing gambar yg ade....adei...naek gerum plak rase tengoknye..hehehe.

btw, alangkah sedihnye bile kite bercinta bertahun2 tp at last, terpakse berpisah n berkawin dengan org laen..mmg sedey tuhan je taw kan..itu la...nak bercinta pon takut gak,,,

well, gurl ni bile da start bagi hati dan perasaan kat sesorg tu, die begitu lemah dan rase sayang teramat sgt la kat seseorg tu..itu la sikap gurl yg sebenarnye kan...so, kalu die betul2 jumpe cinta sejati xde hal la..tp, kalu cinta memaen??i mean cinta yg dipermainkan...yg mane lelaki just nk gunekan die sbg alat untuk hilangkan kebosanan seorg diri..itu lagi sedey  kan??


hurm...org kate, saat bercinta itu mmg indah...tp, cinta yg jenis mcm mane kah yg paling indah???
jawapannya, cinta selepas kawen..cinta itu lah yg paling indah dan saat yg paling manis dalam hidup setiap org...tp, xsume org mmpu melakukannya kan??
bile skali da termasuk dlm alam percintaan, begitu sukar untuk mereka merasa hidup single lagi :((

erm...so, renungkanlah dan fikirkanlah!!!

adios amigos~~~

tata... 



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Top 10 Members