Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

++Search This Blog++

Friday, October 14

what is the most important in life??

haaaaa......

ape kkaitan ekceli tajuk tu sebenarnye??hihihihi....

opppsss! Assalamualaikum...selamat malam sume :)

ekceli, saje je..tajuk tu sebenarnya tajuk yg saya dapat untuk S P E A K I N G test M U E T pagi tadi...hehehe..

saje je nk cite2 kan..hurm...

duduk je kat kusi tgk tajuk tu, senyum lebar je rase..hik3.mane xnye, senang je kan tajuk tu..budak UPSR pon boley jawab ape tajuk camtu kan3???

hahahaa...mcm lucu je pagi td..ye la...bangun bukan maen awal lagi..4.30 pg da bgn taw x..jarang skali kot nk bangun time tu melainkan bulan pose..ye dop kawan??

ok...then, pas bangun2, pegi siap2 ke...dlm kul 6 pagi, sy pon gerak dari rumah untuk ke tanah merah..ai,,jarak dri umah ke tanah merah tu ade la dlm 42km jugak la...
pas turun dari umah, sy ke umah ala first,.amek die.so, pg td, kami pegi ke sane bertiga la..hurm..dlm perjalanan tu, adei....sejuk jugak...

tp,...bukan sejuk pagi yer...sejuk takut..hehee..
bukan ape.takut xkuar idea nk speaking,,hehhee..then, sampai kat smk tanah merah 2 tepat kul 7..waahhh~ ! lajunye saya bawak! taw kat abah mampus kena marah! hahaha......bese la..drive pagi kan..jalan  xsibuk lagi..lagi pon,ni bukan KL, tp kelantan..so, wajarlah kalu jalan massih lengang lagi time tu..ye dok?? hehee..hurm...pas sampai je kat skola tu, kitorg duk dulu dlm kete..mls lagi nk kua..lagi pon, time tu sibuk ngan dak skola kan..so, malas la nk menambahkan crowded budak2 skola ngan kehadiran kami! cheewaahh!! ahaks..
then, tepat kul 7.45pg, kami klua la dari kete..erm..tgk dak2 skola ramai duk beratur di tapak perhimpunan.ooo,upenye budaya kat skola tu, tiap hari khamis, bace surah yaasin...xtaw ler plak sy..sbb skola sy dulu xde la gtu..just doa shj..hurm..

tp, oleyh kerana macam da agak lewat, sy pon, terpaksa la pgi ke tempat speaking test tu and terpaksa la melalui perhimpunan tu..mcm segan gak.ye la..org duk bace yaasin, then kite llalu kan..tp ape leyh wat..terpaksa la jugak..erm..naek2 je kat kelas tu, tgk upenye da ramai da yg ade..hahaa...perasaan tu cm kite je awl..padahal org laen lagi awl kot..hihi..

tp, punye la takut..sejuk tangan2..tp cover baek punya! senyum non- stop! ahakax...harapan pengawas baek ler...xskema sgt..then, examiner pon masuk! 

oucchh!! cuak nye! g sign attentand, tgk2 sy candidate yg ke 3 untuk ari ni..wahh!! maknenye group 1st la yer...hehee...nasib baek...then, tggu la shhgga d panggil..pastu, examiner pon panggil..hahaha...nak tergelak tgk muke pijah..mane xnyer..die candidate A upenye..ahakx..tp apel leyh wat kan.nak xnk..die terpakse trima gak...

duduk2 je, tgk tajukk...terus senyumm..tp sy dpt, friendship is more important in life..adei..friendship ke penting dlm hdup kite???tp ape leyh wat..da dpt tajuk gtu..so, trima jer la..pk je la point yg leyh sumbat dlm tajuk tu..oraait! seesi 1 da siap.now, part b lak..part b ni duscussion..discussion ni, best gak..saling2 tukar pendapat kan..lucu la candidate c tu..die 1st strogly agree that health is most important than other.but, suddenly, bile sy try kuakan hujah d mana education lebey penting, n candidate d ckp yg family lebey penting, die tibe2 berubah,.ckp yg die xstuju bhw candidate a ckp health lebey penting..jhahhaa..ape daaa..tgk muke examiner pon terkejut sbb die tetibe brubh,xtaw yg mane satu die nk kan..hihi..tp ape2 pon, sy da lga skrg.

yeeaaahhh!!!! 
no need to think about speaking test!!!!

now, lets enjoy!!! ahahahhaa...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Top 10 Members