Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

++Search This Blog++

Thursday, June 30

Ilmu memikat hati seseorang, adakah anda perlukannya?

Memikat, mengorat, menekel, satu perkara yang sentiasa menjadi mainan kebanyakan remaja.

Ramai orang melihat perkara ini adalah mudah. Jika perkara ini benar, mari kita renungkan mengapa ramai diantara rakan-rakan anda yang berkenalan tetapi putus akhirnya jua? 

Ini adalah kerana ilmu untuk memikat tidak pernah diajarkan secara lengkap disekolah atau pun universiti. Kita hanya belajar bagaimana mahu memikat hanya melalui pengalaman orang lain, cara cuba-cuba dan juga melalui media atau filem. Akhirnya, kita memutuskan untuk mengikut jejak langkah mereka dan seterusnya mengalami nasib yang sama seperti mereka.

Di dalam filem, kita sentiasa disuapkan dengan cerita-cerita percintaan yang indah, perkara-perkara yang membahagiakan yang adakalanya belum menjadi rujukan kita untuk memikat seseorang. melalui pembacaan pula, anda sentiasa mencari tips-tips paling 'power' yang anda sentiasa cuba 'try n error' untuk memikat hati sidia yang anda mahukan.

Soalnya, adakah cara memikat ini sesuai dengan anda?

Adakah anda rasakan dengan cara meniru apa yang ditunjukkan di dalam filem atau melalui pembacaan ini anda akan berjaya memikat dia?

Pernahkah anda diberi bimbingan atau tips-tips seperti ini?

1) Jadilah diri anda sendiri
2) Jangan terlalu memaksa
3) Cuba memahami hatinya
4) Berikan dia hadiah-hadiah untuk menarik minatnya
5) dan banyak lagi tips-tips yang anda boleh cari di internet atau buku

Jika anda merasakan bahawa ia tidak cukup lengkap, mahukah anda melihat jika saya berikan anda satu tips lengkap bagaimana anda boleh berjaya memikat?

Dengan adanya ilmu yang betul, anda mampu mengambil langkah-langkah tindakan yang sebenar bagaimana hendak memikat seseorang. Adakah anda berani mengambil risiko 'try n error' sedangkan sidia itulah orang yang anda idamkan selama ini.

Maka dengan ini, kejayaan anda untuk memikat akan lebih terjamin.

Dengan mengetahui ilmu memikat tersebut secara dengan lebih mendalam, anda mampu meningkatkan kejayaan anda untuk memikat.

Anda boleh mengetahui ilmu ini iaitu satu panduan lengkap dalam bentuk ebook yang mengupas teknik-teknik memikat tersebut secara terperinci. Ianya ialah ebook “panduan Memikat”. Klik sini untuk melihatnya http://www.panduanmemikat.com/hop.php?ref=zana90

Jika anda mahu berjaya memikat, anda WAJIB jadikan ebook ini sebagai sumber rujukan anda dalam memikat untuk memastikan kejayaan anda arah kebahagiaan percintaan hingga akhir hayat.

Klik sini untuk ke laman ebook “Panduan Memikat” tersebut. http://www.panduanmemikat.com/hop.php?ref=zana90 

mase untuk menggila (part 2)

to be continued part 2 ;)
lame giler kot nk sambung part 2..hahaha...

ok.. now sy nk cite ape terjadi pas makan tu..hehehe
hurm..nk taw x...
lepas kitrg siap makan, then pk la..kemane hala tuju pas tu..nk balik cm awl lagi..hehe..ape kate g merewang ke mane2 dulu la kan..and then., kwn ckp la..jom ar kite g jalan2 dulu..g mane2 pon..
stress ar duk bilik..g je la mane2..alang2 kite da kua ni kan..hahaha
sy pon ape lagi..as driver ni..g jela mane pon2..hahhaa..

isi minyak kete,then menuju ke arah tok bali..cm nk g tgk je suasana tok bali mlm2 cmne..
jalan ke tok balik dri pasir putej ya ampun..gelap giler kot..cm jalan xde org lalu..
tp kami kuatkan semangat..sy trus je drive..sampai ler sampai d tok bali..sampai d sane,
xtaw plak nk g mane.
then trus menyusur ke jertih..

setibanya kami d jertih,
tgk ade ekspo la plak..ape lagi..
kami turun ar jap..
singgah jenguk pe ade kan..
alang2 mmg xtaw nk wat pe dah..hehehhe
tp turun2 xde pape yg menarik...
and then ade la tmn permainan kanak2..so, lepak r ctu jap..

ni pic membe2 yg nak jadi budak2 balik ;)

tp kitorg xlame pon kat ctu..sbb ade la tah mane jantan tah duk mcm amek gambar kitorg..
so, ape lagi..bla je la..dri ctu, kitrog lagi la pening nak g mane la plak..
adei la....pening2...tp xpe la...
stakat tu je la ea..huhuh..
tp lastly, kitorg balik jugak ;)
da buntu sgt kan..hik3...

nanti sambung cite laen plak :)
tata..

Tuesday, June 28

mase untuk menggila (part 1)

hey dude! :)
evening~~
hehhee..lame plak rase nye xluahkan perasaan kat cni..hehhe
last post 2hari lepas kot...hurm..
now, rase cm nk cite2 sal petang ahad ari tu jer...

kisahnye bermula sbb kitorg sume nie cm bosan la sgt2...
then, sera ajak g KFC..aku ape lagi..on jela..ye la..bosan gak kan..hehhee
then die ajak membe aku yg laen Ala..
ala pon ape lagi..nak g jugak..then ajak la Santi...
ngah duk siap2 tu,
membe aku lagi sorg lak nak join..zati...
hehhee..ape lagi..
LET'S ENJOY LA!!!
hahahaha..

then bincang2 nk g KFC machang or kok lanas??
then decide nk g Kok lAnas sbb kat sane baru lagi..
nk try ler tgk view kat sane cm ne kan..
at the same time,KFC tu gabung ngan PIZZA HUT..
so, ape lagi...
cm best je..boley makan pizza, boley makan KFC..
hik3....

then g sane, Ala n Sera g bli KFC..
sy, Zati n Santi g bli Pizza..
tp kitorg makan d KFC...
ni ade ckit2 pic nk share :)
          






hurm..tu la sikit2 sal KFC KOk LANAs..NANTI SAYA SAMBUNG 
PAST 2 PLAK YER ;)

Sunday, June 26

8C SEBAB SUAMI BENCI ISTERI

C1. CABAR
Lelaki mempunyai ego mereka tersendiri. Jadi mereka tidak suka dicabar terutama sekali oleh wanita. Wanita perlu tahu batas tindakan mereka agar lelaki tidak rasa tercabar. Isteri kalau bergaduh dengan suami mulalah kata "Kalau awak berani cubalah cari perempuan lain! Dr Fadillah kata JGN CABAR SUAMI... nanti suami buat betul-betul isteri juga yg putih mata...

C2. CABUL
Cabul ni bermaksud keji dari segi perangai sehingga seseorang wanita itu langsung tidak malu. Misalnya bergaul bebas dgn lelaki yang bukan muhrim tanpa menghirau batas pergaulan. Juga perbuatan & kata2 isteri yang tak sopan (isteri hilang sifat malu)seperti keluarkan kata2 yg tidak baik pada mertua...

C3. CELUPAR
Wanita yg cantik akan kelihatan hodoh jika mulutnya celupar. Celupar lebih kurang cabul juga. Isteri selalu cakap yang tidak manis, selalu terlepas cakap pada suami sehingga membuat suami jauh hati.

C4. COMOT
Terdapat wanita yg cantik tetapi comot. Comot ini samada melibatkan wajah wanita itu, penampilannya yg selekeh, kerja yg dilakukan serta tindak-tanduknya. Contohnya, isteri bila nak keluar rumah baru nak bersolek dan comel tapi kat rumah comot. Suami pula di tempat kerja asyik pulak nampak yg comel2 aje... Ada isteri kata - mekap untuk suami, tapi kat rumah tak praktik pun.

C5. CEMBURU
Cemburu perlu dalam sesuatu hubungan. Tetapi wanita yg terlampau cemburu hingga pasangannya merasa terkongkong akan membawa padah kepada perhubungan mereka. Ini membuatkan lelaki akan rasa diri mereka tidak dipercayai. Suami lemas kalau isteri cemburu berlebih-lebihan... sikit2 dok telefon suami kat tempat kerja. Suami baru balik kerja dah kita tanya macam-macam. Suami balik lewat overtime dah syak yg bukan2...

C6. CEREWET
Kata ulama hati wanita terletak pada mulutnya. Oleh itu wanita perlu mengawal percakapannya. Suami tak suka bila isteri cerewet tak bertempat. Contohnya kalau suami bawa makan luar, isteri nak tempat yang class2 aje. Restoran nak ada air-cond aje.

C7. CINCAI
Buat kerja rumah cincai, masak cincai, kemas rumah cincai, jaga anak cincai. Dr Fadillah kata suami paling benci bila isteri cincai jaga anak... anak dah masuk longkang tapi mak dok lepak depan tv lagi....

C8 CUAI
Kebiasaan lelaki tidak suka jika pasangannya cuai terutama apabila ia melibatkan masa. Misalnya apabila suami menetapkan keluar jam 3 tetapi pada masa yg ditetapkan isteri masih sibuk bersiap, bersolek, mengemas. Ini akan membuatkan mereka benci kerana situasi sebegini.

8C ini lambang keperibadian muslimah yang lemah akhlaknya. Berpelajaran tinggi belum tentu tinggi akhlaknya. Tapi kita insan yg mudah lupa & lalai... ada masa2 tertentu, mungkin juga kerana sifat suami & keadaan sekeliling yang buat kita mempunyai salah satu ciri2 8C tu. Renungkanlah

TRIP MELANCONG KE BANGKOK :)

orait!!
now i want to share with u n also i want to invite to join me to go to BANGKOK ;)

untuk join trip ni, kos nye hanyalah RM400 je..
tu pon termasuk transport, penginapan, passport dan jugak makan minum :)
jom la sape nk join... :)

ni ade tentatif about the trip :-






padah xpegi kelas

salam :)

pagi ni sy nak share satu cite nie..
hehehhee....kisah budak malas nk g kelas...

urm..
ekceli budak tu, sy ler..hik3..erm..nyesal tol xpegi kelas last tuesday..
nak taw xnape??hurm..

ari ni kelas kul 8-10.
kelas MAF 320...
erm..da la subjek ni agak killer gak..
tp mls nyer pasal, xheran dah..then, pg kelas td, 
hurmm...
hampeh..xtaw pape..nk wat exercise pon xreti..
mule la terkapai2 xtaw nk wat gane..lagi stu,
last class, mdm ade kasi homewerk n need submit today..
tp sy n pijah xtaw yg kitorg ade homework..
da la tu masuk dlm on going mark nanti..
so, xde markah la kitorg..
amek kau..padan muke.sape suh xpegi kelas kan..huhuhuh

td, ade la kena wat exercise...tp tu la..tah pape nk jawab..xtaw pape...
mule ler jenguk2 rakan sebelah..huhuhuh..

adei..ape ler!
wake up najihah!!! wwake up!!!

opppsss...
nak kua jap ni...
ade org nk jumpe untuk
dptkan penerangan sal trip ke bangkok..nanti 
sy story sal bangkok tu k... ~~` tata all
mmuuaahhxx~~~

Saturday, June 25

morning!!!!

assalamualaikum :)
good morning...hurm...
boring ar pagi2 ni xtaw nk wat per...nk mandi cm malas lagi..hehehe
buruk perangai kan...hik2...

erm..relax la lu..tp jap lagi nk kua ar plak..hurm..mls tol nk drive..tp apakan daya..
nk xnk
terpakse la jugak kan ;)

 btw xde idea pon nk taip ni..tp gatal2 tangan jer nk post dlm blog nie ;)
pape pon, 

enjoy ur life, have fun...
start ur day with sweet smile

peace!!!!!!!!!!!!!!
 (^_^)

I Want To Spend My Lifetime Loving You

Moon so bright, night so fine

Keep your heart here with mine
Life's a dream we are dreaming



Race the moon, catch the wind
Ride the night to the end
Seize the day, stand up for the light

I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do

Heroes rise, heroes fall
Rise again, win it all
In your heart, can't you feel the glory?

Through our joy, through our pain
We can move worlds again
Take my hand, dance with me

I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I will want nothing else to see me through
If I could spend my lifetime loving you

Though we know we will never come again
When there is love, life begins
Over and over again

Save the night, save the day
Save your love, come what may
Love is worth everything we pay

I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I want to spend my lifetime loving you
If that is all in life I ever do
I will want nothing else to see me through
If I can spend my life time loving you

Friday, June 24

akhirnya puas jugak.. ;)

hey guys~!! hehehe
whats up!!!
hurm....nak taw x ape keputusan sy setelah pk2 smlm???hurm...lastly, sy buat keputusan balik umah gak..hehehehe...
past kelas smlm, trus balik..tetibe je jadi excited giler kot nk balik umah..
nak wat cmne mabuk tibe2..hehehe..ape leyh wat kan..
b4 g kelas, da standby kot kemas sume barang2.hehehe..g kelas tu bawak sume barang2..
tapi barang pe je..bukan byk pon..just barang2 keperluan aje.. :)

nasib baek ler ade membe duk kb..leyh gak tumpang die sampai ke bus station tu kan..hehehe
hurm..kul 2 tu kitorg gerak p kB, 
tp..
singgah umah kawan jap antar die...tapi kitorg stop umah die jap..tgk baby die ;)
then kitorg sambung balik perjalanan g Kb..TP tension tol la...
jalan punye la jam smlm..adei..kul 4 baru sampai stesen bus..sabo jela kan..hurm..

sampai kb, xtaw mane nk pg...samada naek bus or taxi..
lastly, malas nk tggu bus, 
aku trus g tggu taxi..lagi pon, tambang beza rm1 je kot..hurm

kul bape tah baru leyh gerak balik..tp so far alhamdulillah sampai gak umah..
tp xtrus balik umah gak..singgah umah nenek sdare jap...
tp best giler kot..anak buah aku ada same!! hehehe...suke kot..lame xtgk ziana..
die da makin besar :)
i like!!!

and then, baru ler balik umah....
around kul 9 lebey2 gtu, my sis balik...
aku xcited gak nk tggu die balik.. sbb da lme gile kot xtgk anak buah aku lagi sorg tu..
aisyah afiqah!~~ 
nasib baek ler die masih kenal aku..hehee
kalu x, bile pegang je sure nangis jer..hihih..

ok..dah2..kite tutp sal cite smlm ea..
hehhee..opppsss!!!

ade satu lagi cite sal malam td taw..hik3...
agak naek bulu roma sy taw..hik2..
nak taw x ape??hurm, b4 tdo smlm,pintu bilik ku suddenly d ketuk...
,.tukk!
tukk!! tukk!!
tukk!!! tukk!!! tukk!!!
tukk tukk tukk tukk!!!!
aiseyman..ape la plak tu..then,, pas kul 12, 
sy pun terlelap ngan sendirinya sampai la kul 6..hehehe
tp xmo la pk..anggap ler tu usikan dari anak buah.. :)

oraitt! 
now nk cite sal ari ni lak..
kul 7.30 aku n my sis went to jelawat..
ari ni xtaw mabuk ape..cm nk masak je keje..hehehe
kat jelawat, kami bli barang2 untuk wat kuih jala pengat durian & laksa lemak..



9 lebey baru balik.hurm..
balik2 tu trus gomo wat mende tu..hehe
ari nie mmg duk dapur je keje..
jdi gurl la kan..ahakz..
then, pak cik n family mmg langkah kanan la..sbb dorg dtg, time makanan ngah banyak.
ape leyh wat kan..rezeki die :)

then pas org balik dri solat jumaat, 
aku masuk kebun..hehehhe
nak taw x wat pe??
hurm semata2 nk amek buah salok...
hehhee..xpenah2 g amek buah salok sndri d kebun..
tibe2 td masuk kebun..hehhe
then siap g cari buah durian lagi..
mabuk ngoti..
MySpace

tp yg paling nk share d sini, 
aku puas hati sgt2 sbb dapat gak makan roti jalan+pengat durian..
best~~~~ hehehhe..
i like!!!!

hurm...k la...nak ajar membe akaun la jap..nanti ade cite lagi, i'll share here..k...
tata 
MySpace

Thursday, June 23

xtaw yg mana satu...

today is thursday..hurmm
as usual la.we as student, every thursday for sure la we thinking about nak balik..hehe
so, it happen to me now.
i dont know nk balik or x ari nie..

kalu balik, sok da nk kena dtg..tp
kalu xbalik, roomate sume balik...hurm...
saru2...ahakz..

tp ok2 balik, cm nk balik je plak...
al maklum skrg ni musim durian..cm best je kalu balik jap mkn durian..xgtu??
hehehhehe..
hurm...tp terpikir la plak..nk balik ngan ape ek?????
balik ngan bus cm lambat jer....nampaknye terpaksa la minx pertolongan membe..kikikii
hurm..k la...nk pk jap ape keputusan....hihi..
chowwwzzz!!!!!

adios amigos~~~~

c u later~~~

have fun, enjoy ur life~~~`
MySpaceMySpace
MySpaceMySpace
MySpaceMySpace

Wednesday, June 22

kenangan lama muncul di ingatan.

bertemu lagi :)
hermmm..malam nie, tah kenapa..tibe2 hati aku rasa sayu jer...sedey pon ade jer..huhuhu
tibe2 cm tringat kisah2 lame jer...memori 2 yg dulu pernah aku lalui...
tapi aku rasakan sumenye sudah berlalu n aku akan kehilangan memori tu..
aku xtaw kenapakah aku wat begini...adakah sume keputusan yg telah aku lakukan sumenye betul??
adakah ape yg aku pikir betul adalah memang betul???tolong la 
ya allah..

aku betul2 rase cm bersalah sgt..xtaw ape yg da aku buat ;(
aku sikit pon xberniat untuk lukakan hati sesape...
tp....
aku xde pilihan...aku mesti decide sume nye 
sebelum ianya betul2 terlambat..
aku taw..sume da terlambat..tp sebelum ianya betul terlambat, aku harus lepaskan jua 

rasa mcm nk tdo...nk lupekan sume perkara yg berlaku..
tp hati ku xbrape nk tenang,,so,aku share la kat sini..
even sikit pon..xpe la..hurm..

berharap sume nye cepat berlalu pergi..

biarlah takdir yg menentukan 

SEGALANYA~~~`


wahh!! semangat kembali berblogging ..

waaahh~~~ MySpace
lame gile kot rase xbuka blog ni..hehehhee
tah nape tetibe cm rase nk start balik je blog nie..cam nk menaip je..hehhehe
urm..btw, stelah sekian lame xmenaip d sini...tengok roomate asik duk maen blog je..
cam best la plak..hehehe hurmm,,,

banyak ekceli cite ari nie yg berlaku sepanjnag ari ni..macam2...
hari ni bangun pagi..xtaw nk pe..huhuh..then on9 ler..tp da on9 tiap2 ari cm xtaw je nk wat pe kan..huhuh
tu yg menggatal nk update blog ni..tp duk syok2 nok update..tgk2 jam da lewat..

opppss!! kelas la plak kul 12...nampaknye xsmpt ler nk update blog pg td..huhuhu..

ari nie kelas LAW346..
adei~~~ 
stress tul la rase g kelas cm ni...siyesly..sem ni aku xde mud lagi nk blaja law..
cmne eyh??u all leyh tlg x??hurm..
tiap kali kelas law je, keje aku asyik mengelamun je kalu xpon, mengantuk je..layu je mate..MySpace
..hurm,..
lec ajar kat depan, aku buat la keje aku...mule2 konon2 smgt la gak kan..hehee
lec ajr, tulis ape die ckp..tapi at last, herm...
masuk angin keluarr asap~~~

and the, spatutnye ade kelas ETR300.
tp oleh sbb kerajinan yg tetibe datang kedalam diri aku ni, 
aku membuat keputusan untuk ponteng hari ni..hahhahaa...
bahagia rase hidup keje monteng kelas aje..kikikiki
MySpaceMySpaceMySpace

then, aku, ala, madi  n sera kua ler makan d NYIOR CAFE depan UiTM TU,,
hurm..aku macam bese ler..kalu makan jer..xtaw nk makan ape..pikir ler manjang..tp, lastly, no nees to think anymore, aku order la MEE GORENG BASAH..btw da lame kot nk makan mee goreng tu..hehee..td da dpt..hehhe..
tp yg menyebabkan, kami nk marah, kedai tu, ya ampun!!!!! 
punye lah lame gile2 nak boleyh sampai mknan yg d order..bayang la...kitorg menunggu sampai gelas air kosong, and terpkase order air laen plak..lame xlame nye..aisey...sabo je la kan..hurm..

yang best nye..hahahaha..punye la lame tunggu order makan, banyak benor cite2 yg dibualkan..hurm..bak kate org, maklum la gurl katekan...habis satu cite, sambung cite laen n gtu ler strusnye :)
ngah duk tggu tu, izati, santi n jimmy pon dtg...hehhee..dorg pon nk join da club la kan...
kelas xde ekceli..lec ade talk conference pe tah..
tp as students, for sure we all happy ler when got the news like that!! hehehe..
setelah sejam menunggu, akhirnya sampai la gak makanan tu..jenuh menunggu...
tp oleh krana penat menunggu, makan sikit pon da kenyang..hurm..tp terpksa habiskan sbb pikirkan kite patut bersyukur sbb kite dpt mkn best2 tp, ramai lagi kat luar sane yg xleyh makan cm kite..so, jangan ler membazir..xgitu?? hehhee

hurm...adei....ape lagi ea??rase nye cukup ler dulu untuk petang nie..nanti kalu rajin, malam lak la sambung kot2 la kan ade idea..hehehe..orait..c u~~~~~

adiossss~~~~
MySpaceMySpaceMySpace

Saturday, June 11

Review panduan memikat

Salam Sejahtera buat pembaca blog saya. Semoga anda dalam keadaan sihat dan sejahtera hendaknya. 

Pada post saya kali ini, saya akan membuat sedikit review berkenaan salah-satu ebook berkenaan bagaimana anda boleh mempelajari cara-cara memikat yang betul. 

Ebook yang dimaksudkan ialah “panduan memikat” 

Ebook ini secara umumnya ia mendedahkan dan membongkar bagaimana cara sebenar untuk anda memikat, satu panduan yang tidak pernah dikeluarkan sebelum ini. Ia akan memberik panduan kepada anda bagaimana untuk anda memikat seseorang, bahasa badan yang anda perlu gunakan, bagaimana mendapatkan temujanji pertama yang akan membuatkan dia mencintai anda.

Jumlah mukasurat ebook ini ialah sebanyak 97 mukasurat yang sarat dengan pelbagai tips, panduan dan pendedahan eksklusif dalam bagaimana untuk memikat seseorang agar anda tidak akan gagal lagi.

Bagi mereka yang masih belum mempunyai pasangan dan hidup kesunyian, saya percaya ianya akan memberi manfaat buat anda.

Usah berlengah lagi, untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh ke halaman berikut:
http://www.panduanmemikat.com/hop.php?ref=zana90

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Top 10 Members