Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

++Search This Blog++

Loading...

Sunday, July 7

2013 MENGUBAH HIDUPKU

ASSALAMUALAIKUM SEMUA BLOGGER..


Rasanye sgt2 lame dah xupdate blog ni...mmg da bersawang da ibarat rumah tiada penghuni..

ntah kenapa tetibe rasa mcm nk share cite je..hehehe..

alhamdulillah...rupa2nya tahun 2013 membawa seribu makna dlm hidupku.. telah mengubah segalanya dlm hidup sy ni..alhamdulillah...

sepanjang tahun 2013 ni...banyak perkara da berlaku dlm diri sy ni since januari until now, JULY 13 :)

Rase2nye mcm nk buat timeline jer..blh x??

hihihi..

ok la...

JANUARI~~~

-Last kerja di OCK SETIA ENGINEERING SDN BHD.


FEBRUARI~~~

-Start kerja di new company PRESTIGE CERAMICS SDN BHD (sape2 yg nk bli Mozek area KL or Klang Valley dipersilakn roger sy yer ) hihihi

-Family lelaki jumpe family sy untuk merisik :)

- Da dpt kata putus untuk tarikh kahwin..YAHOOO!!!! hehehe..

MARCH

- start diet..(hik3..nak kawen katekan) consume newproduct

APRIL

- XINGAT LA...

MAY~~

- Alhamdulillah..sah da jadi seorg istri kepada MOHAMAD BUDIMAN!! HEHE...

Rase mcm nk share sikit pic kawen..






ekceli 2013 mengubah hidupku tu aq maksudkan..

tahun ni.. 

dri bujang jadi istri..
dri gemuk 78kg ke 64kg..
dri satu family ke 2 family..
DAN BANYAK LAGI...

ALHAMDULILLAH...

SEMUANYA BERUBAH MENJADI BAIK...

alhamdulillah..sy berjaya turunkan berat badan sebanyak 14kg dlm 2 1/2bln... dri 78KG - 64kg..  


sesape yang nk turunkan berat seperti sy, blh sms/whatsapp/weChat or pm sy 0139050862-najihah.. 

SY SEDIA MEMBANTU SEHINGGA BERJAYA SEPERTI SY 



INSYAALLAH... JOM!! Jgn tunggu lame lagi...

UBAHLAH CARA HIDUP ANDA DENGAN CARA SIHAT 


Monday, January 28

UNIFI & STREAMYX REGISTRATION

ASSALAMUALAIKUM


Ade x sape2 yg berminat nk pasang unifi @ Streamyx sama ada diri sndiri, family, rakan2 or jiran2,leh la just inform sy ea...sy sdia membantu untuk proses pemasangan unifi tu.if nk upgrade dri streamyx ke unifi pon blh..just pilih nk yg mane aje ...sebarang pertyaan, leh la

PAKEJ UNIFI & STREAMYX:





sms/whatsapp/call/pm sy yer..-
0139050862-najihah.. 
0139432691 - BUDIMAN

thankx  :)

Saturday, January 26

FELINNA INCHLOSS


RAHSIA KENAPA INCHLOSS SANGAT HEBAT! 
Salam ♥ Sambutan terhadap inchloss Lotion by felinna sgtlah bagus :) and yg penting kenapa semua memilih inchloss? : 

1) Ianya xterlalu panas dan berbau seperti minyak angin malah mudah dibawa and selesa dipakai walaupun ketika bekerja (so xdakla org cakap..ko sakit perut eh? Bau minyak angi jek)

2) Iannya selamat bagi wanita hamil kerana rumusan nya xda sebarang chemical..kecuali! Jangan lah sapu kat perut tu nak bagi kurus pulak... Hhe 

3) Inchloss rumusan yg bagus utk kulit..lembut kulit,masalah kulit kering,selulit,bagi yang jadi merekah kat tapak kaki pon membantu! Dah berkali2 Felinna reject masa nak buat produk and try last2 mmg ambik yang dipasarkan now sebab sgt puas hati den :) 

4)Produk kami dipasarkan with syarikat glamer femes lagi tu yg mmg pakar buat herb- by Miracle herbs.

5) Felinna mencuba sendiri dan rasakan result yg fantastic! Bombastic! Dan yg pasti xnampak plastik hnya dalam masa sebulan 5KG TURUN uoll! Over x? Haha

6)Mudah nak apply kat mana2 bahagian kita xpuas hati asalkan bukan muka lah.. Tapi jgn risau bila lemak di badan terbakar so kita nya body tu akn auto peluh2 so nnt muka pon kurus sendiri lah..

Ok masih byk kelebihan inchloss..
jadi nantikan!


SEKARANG!!!


RM73 SEMENANJUNG/RM83 SABAH & SARAWAK
CALL/MSG/WHATSAPP : 0139050862-NAJIHAH

Felinna : Vitamin C + Pure Collagen

BEST SELLER!! Felinna : Vitamin C + Pure Collagen!


Dengan pengambilan hanya 1 kapsul sehari sudah cukup untuk keperluan harian anda. Sungguh jimat dan memudahkan.

Antara kebaikan VITAMIN C PLUS PURE COLLAGEN adalah:
1. Mencantikkan kulit anda secara semulajadi.
2. Mengurangkan jerawat dan bintik-bintik hitam di muka.
3. Mengurangkan kedutan akibat proses penuaan.
4. Mencegah dari pelbagai penyakit kulit.



Kenapa Vitamin C plus Pure Collagen by Felinna Beauty sangat hebat.. Kerana ianya mengandungi bahan2 yg terbukti berkesan sebagai agen pencerahan,anti penuaan, pembasmi masalah kulit seperti jerawat,jeragat,bintik hitam malam membantu menjadikan kulit sehalus bayi secara keseluruhan badan bukan muka sahaja!

INGREDIENTS :
-collagen marine
-extract gluta
-vit c
-extract citrus
USE :
2capsules at night after meal (for saving using 1capsules at night after meal)

BENEFITS :
-help prevent skin problems
-reduce pimples and dark spot
-fairer ur skin naturally
-reduce wrinkles and more

DISTRIBUTED by :
Felinna Marketing

VITAMIN C PLUS PURE COLLAGEN BY FELINNA BEAUTY

Mari kita selidik apa yang ada kat dalam Vitamin C Plus Pure Collagen ni. Apa yang bagusnya..

1. Vitamin C atau nama lainnya Ascorbic Acid (letak nama saintifik agar nampak bijak sikit, wakakaka). Ofkos lah kan. Dah nama dia pun vitamin C. Apa yang bagusnya vitamin C ni semua orang tau. Kepada yang tak tau takpe. Vitamin ada banyak jenis, jangan pening kepala. Ingat C, ingatlah Cantik. You get it?? C=Cantik. Well perempuan memang suka kulit cantik. Sapa suka cantik sila ambil Vitamin C. Beratus produk Vitamin C dalam dunia ni Sepet oi. Yang mana yang terbaik? Yang terbaik banyak. Lebih banyak gram nya, lebih baik lah dia. Dulu spital iolls kerja ada vitamin C 500mg je. Sedih...haha! Punyalah patient kena makan sampai 3 4 kali sehari. Apa nak buat, makan je apa ada. Aku tau korang tak suka sains masa kat sekolah. *aku yang tak suka sebenarnya..haha* Jadi kita ringkaskan, asalkan korang paham. Kebaikkan Vitamin C ni , memperbaiki, merawat dan membantu sel-sel, menghapuskan kulit kusam dan jerawat.

2. Kolagen Marin ataupun kolagen asli. Collagen ni kan dia macam agen antipenuaan tau. Tapi takde la ko muda sepanjang masa. Kiranya dia melambatkan proses penuaan tu. Sebab dia memelihara tulang dan sendi, kuku, rambut, supaya kulit korang lembut dan halus. Punyalah banyak collagen dalam market sekarang ni kan.

3. Glutathione , hoiii nama pelik ni terus tak paham..apa ni apa ni?? haha! Jangan risau. Susah tak payah hapal. Meh aku cite je senang. Gluthathione *ko bayangkan dia orang je okey*, dia ni adalah dalam keluarga amino acid. Dia ni adalah sejenis antioksida yang bertugas mengumpul semua toksik dalam badan engkorang, dan buang toksik tu melalui perkumuhan. You get it?? Sebab itu dia akan mengurangkan kedut-kedut kat muka sekali. mencegah melanin gelap dan pigmentasi.

4. Ekstrak sitrus , yang ni pun antioksida jugak okey. Ko pepaham je la fungsi dia, dia jugak berfungsi mengurangkan risiko kanser kulit, radikal bebas dan sinaran UV, memudarkan parut, bersifat antibiotik. Gittew.

Sesiapa yang dah ambik Vitamin C dan Pure Collagen secara berasingan. Sekarang jangan risau. Semua dalam satu produk.

Kalau nak kulit cantik berseri, tak mampu nak beli produk Adira, ekekeke, boleh la cuba produk Felinna Vitamin C Plus Pure Collagen ini.

1 Kotak 30 kapsul

DOS PENGAMBILAN:
Ambil 1-2 kapsul sehari selepas makan malam atau sebelum tidur. Minum banyak air sepanjang hari untuk membantu badan menyah toksin dan melancarkan peredaran darah bagi memaksimakan kesan penyerapan vitamin C ini.

Kalau mampu, makan 2 biji sehari.
Kalau nak cukup sebulan, 1 biji sehari.
Makan ikut kemampuan ya semua.
Reg no :ULUKM/1542/12
Halal ref No : 150127-PR


SEKARANG!!!

RM85 Semenanjung/ RM95 sABAH & SARAWAK.. FREE POSTAGE

Call/Msg/Whatsapp : 0139050862-Najihah

Friday, January 25

++sETelAh SetahUn MenghIlang++

Assalamualaikum kesemua blogger2 sekalian :)

tah kenape tetibe je rase mcm nk jenguk je blog sy ni...

upe2nya dah stahun da xjamah blog ni...

hehehee...da berkulat upenye....

almaklum...da lame xpegang laptop,pc... tu yg rase xbleh nak update blog ni..

insyaallah...start today, blog ni akan kembali aktif seperti biase :)

nnti kite update esokplak yer..

tata.... 

:)

Saturday, December 31

TANDA HADIAH..

JAM TANGAN - Tanda mengingati setiap masa dan waktu.
CINCIN - Tanda ikatan kasih yang abadi.
GELANG - Tanda mesra.
RANTAI LEHER - Ikatan cinta yang perlu perhatian.
SUBANG - Tanda penghargaan dan penghormatan.

KASUT - Sentiasa mengambil berat/prihatin.
PAKAIAN/KAIN - Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu.
PAYUNG - Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.
MINYAK WANGI - Tanda cinta.
BINGKAI GAMBAR - Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.

BUKU – Bersifat terbuka dan bertolak ansur.
BUNGA - Tanda perkenalan dan tanda sayang.
COKLAT - Semanis cintamu.
LAGU/CD/KAD UCAPAN - Mengabadikan cinta dan kenangan
SEJADAH DAN AL-QURAN - Tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat.
HANDPHONE - Tandanya kau jangan lari dari ku!!!! Akan ku mencari mu walau dimanapun (melainkan kalau handphone itu ditutup).

Tetapi hadiah yang paling di nanti-nantikan oleh setiap pasangan adalah...

MASUK MEMINANG - Tandanya dia serius dan betul-betul serius mencintai kamu!
last tu la paling bermakna..?

Friday, December 16

30 Perkara Perempuan Tak Sempat Bagitau Lelaki..


secara tersirat. ye ke tak sempat bagitau?silakan baca.  

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya. 

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf. 

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan). 

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain. 

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!! 

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian. 

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan. 

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka. 

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna. 

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita. 

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akanmenjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. 

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan. 

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan denganpersahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam. 

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu. 

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya. 

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!! 

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.  

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta. 

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri. 

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!! 

 22. Satu ucapan 'Hi/Assalamualaikum' sahaja sudah cukup menceriakan harinya. 

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui. 

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-matanak tackle kawan mereka yang paling cantik. 

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi. 

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati.. 

 27. Senjata wanita adalah airmata!! 

 28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprisebuatnya  (hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan  ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu. 

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah... 

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa. 

Note: tidak semestinya 30 perkara diatas semuanya wujud dalam diri setiap wanita..tapi zaman sekarang ni lelaki pun ramai yang 'apply' perkara-perkara diatas tu .  :-)  
 

Monday, December 12

CARA-CARA SUPAYA TAK SOMBONG

"Beberapa panduan Imam Al-Ghazali supaya kita tidak bersifat sombong.

1. Jika berjumpa dengan kanak-kanak, anggaplah kanak-kanak itu lebih mulia daripada kita kerana kanak-kanak ini belum banyak melakukan dosa daripada kita...

2.Apabila bertemu dengan orang tua anggaplah dia lebih mulia daripada kita kerana dia sudah lama beribadat..

3.Jika berjumpa dengan orang alim, anggaplah dia lebih mulia daripada kita kerana banyak ilmu yang telah dia pelajari dan ketahui..

4. Apabila melihat orang jahat, jangan anggap kita lebih mulia kerana mungkin satu hari nanti dia akan insaf dan bertaubat atas kesalahannya..

5.Apabila melihat orang jahil, anggaplah dia lebih mulia daripada kita kerana dia membuat dosa dalam keadaan kejahilan sedangkan kita membuat dosa dalam keadaan mengetahui..

6. Apabila bertemu dengan orang kafir, katakan lah dalam hati bahawa mungkin suatu hari nanti dia akan diberi hidayah oleh Allah dan akan memeluk islam, maka segala dosanya akan diampuni Allah..

renungkanlah...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Top 10 Members