Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

++Search This Blog++

Saturday, July 30

hello~~~!!

assalamualaikumn semua!!

waaahh!!! lame nye xlepak cni..cam riindu je plak nk cite2 kat sini..hehe

tp, maybe xskrg kot....nanti kan cerita serta pengalaman saya yer sepanjang sy g BANGKOK, THAILAND :)

Nanti sy cite taw :)

tungguuuu..~~~~

Sunday, July 17

Laporan Percuma Jana RM10 Dalam 24 Jam Di Internet + Jana DUIT FREE

Adakah anda salah seorang individu yang telah berkecimpung didalam industri IM dan BELUM lagi menjana wang di internet?

Ingin tahu teknik mudah yang anda boleh aplikasikan sekarang untuk menjana wang di internet?


Hari ini, Suthan M, seorang IMer terkenal di Malaysia, telah melancarkan sebuah panduan percuma yang membongkarkan teknik mudah untuk menjana wang RM10 pertama anda di internet.

Walaupun tersebut ialah PERCUMA, namun ianya padat dengan informasi yang boleh membantu anda mengambil langkah pertama kearah permulaan bisnes internet anda.


Saya sarankan anda untuk memuat-turun laporan ini dan TAKE ACTION untuk menjana income pertama anda di internet hari ini juga!

Ikhlas,
najihah abd satar

Friday, July 15

antara lakonan dan dunia realiti

assalamualaikum kawan2 blogger :)

hurm..btw sy malam ni tah nape cm nk taip je..even sikit pon bior ler...
just nk komen sikit la sal dunia seni@ lakonan...hurm
btw, cm geram la ngan artis2 malaysia or mane2 je la skrg ni or dulu2 pon...

bukan pe..sy mcm xley trima la artis2 skrg nie...blakon punye la cite keagamaan..dlm dunia lakonan punye la warak, pakai tudung, tutp lingkup sume..purdah pon ade...tp lepas lakonan, habissume bukak..seksi nak mampus plak tu!! adoi..tolongla....

ok la..contoh cite nur kasih...
punye ler pakaian dlm cite tu sume pakai tudung, aurat pon xnampak..kite tgk heroin die ler...tp ekceli, heroin die tu punye la seksi...adei...macam tah la...xreti gak nk kate ape.apekah persepsi dorg sebenarnya??tidakkah dorg xmrase malu dengan lakonan dorg sendiri??
kan cantik kalu semua artis kite bertudung kan ????  :) 

urm..kalu cite  yg mendatangkan keinsafan plak..cam dlm cite2 terkini la...urm berkesahkan kehidupan yg teruk sebelum ni, akhirnya dapat balasan kematian..and then pelbagai dugaan yg ditempuhi untuk kebumikan tu...then nape dorg xapply sume tu ke dunia realiti??xtakut ape yg terjadi seperti yg dilakonkan oleyh mereka tu, menjadi kenyataan selepas ini?? adoi..xhabis nk pk la sal nie..cam sedey pon ade..tp ape pon, renung2kan, & selamat beramal~~~ (^_^)


Thursday, July 14

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

SaraTEAM.com tampil dengan KONSEP BARU - Dengan motto "SEMUA BOLEH BERJAYA" memberi ruang kepada semua pengguna INTERNET terutama kepada 8,000,000 pengguna FACEBOOK Malaysia.
Menyahut saranan PM Malaysia, agar rakyat Malaysia mengguna Laman Social untuk membuat pasaran produk. TANPA MODAL, anda boleh sertai SaraTeam dan mempromosikan laman web ini.
SaraTEAM.com bersama program reseller juga menawarkan peluang perniagaan kepada anda. Hanya membeli pakej yang disediakan, anda berpeluang menjana pendapatan hebat. Dengan 1 pakej SaraTEAM.com, anda layak menjadi rakaniaga SaraTEAM.com dan bakal mengecapi keuntungan selepas ini.



Kami sediakan 3 Pakej utama yang menawarkan komisen hebat untuk insentif kumpulan sehingga 7 level. Hanya kenalkan LAMAN WEB kepada kenalan.

Untuk maklumat lanjut;
klik kat sini
klik kat sini
klik kat sini

Perniagaan ini sungguh MUDAH. Cuma SMS dan EMAIL laman web anda kepada kawan2. Selainnya, kami buatkan untuk anda.

Anda juga di jemput menyertai kami dalam pemasaran produk SaraTEAM.com kami, sebagai alternatif kepada menambahkan pendapatan anda dalam kemelut kegawatan dan kos kehidupan yang makin meningkat.

Terima kasih
---
NAJIHAH BINTI HJ ABDUL SATAR
Layari http://www.SaraTEAM.com/zana90

Pernah kah cinta anda ditolak? Adakah ia seperti lelaki ini?


Ada seorang lelaki yang berminat dengan seorang perempuan

Lebih dia mahu mengenali perempuan ini, semakin dia merasa tertarik. Dan tarikan itu berkembang menjadi perasaan kepada perempuan ini..

tetapi ada satu masalah..lelaki ni tidak tahu samada perempuan ini berminat padanya atau tidak.

Adakalanya, perempuan ini selalu mengatakan ''saya gembira awak ada disisi saya"," Saya perlukn awak dalam hidup saya" yang semakin membuatkan diri lelaki ini menjadi konfius..

Tetapi lelaki ini perasan bahawa perempuan ini tidak menunjukkan yang dia sedang 'jatuh cinta', tetapi seolah-olah berkawan sahaja.



Semakin lelaki ini mengejar, semakin perempuan ini kelihatan cuba untuk lari...

lelaki ini tidak mahu purtus asa. Dia terus berusaha agar perempuan ini sudi menerimanya, die memberikannya hadiah yang mahal-mahal, dia sanggup datang ke rumah perempuan ini semata-mata mahu rapat dengannya dan dia juga sentiasa membuat panggilan kepada perempuan ini.

Pada suatu hari lelaki ini merasakan dia perlu mengambil langkah seterusnya..

Jadi dia melakukan langkah yang berani.Lelaki ini memberitahu perempuan ini tentang perasaannya.

Lelaki ini mengaku yang dia sedang jatuh cinta, dan dia mahukan perempuan ini menjadi kekasihnya

Perempuan ini kelihatan tersentak dan berkata, " Saya tidak mahu merosakkan hubungan persahabatan kita. Saya gembira awak menjadi kawan saya..TETAPI saya memerlukan masa untuk menerima awak".


Adakah ini membawa maksud yang dia tidak mahukan lelaki itu?

Adakah perempuan ini sedang bermain tarik tali?

Adakah perempuan ini benar-benar sedang mempertimbangkan lelaki ini sebagai kekasihnya?


Dan kesudahannya,

Perempuan ini menolak cintanya...

lelaki ini sentiasa membuat panggilan tetapi kini panggilannya tidak berbalas..

Perempuan ini pula sentiasa memberikan alasan sibuk, tidak perasan akan panggilannya.

Akhirnya lelaki ini sibuk merenung nasibnya yang gagal memikat seseorang yang amat diidamkannya

TAMAT

biasa dengar bukan. Mungkin ada di antara kita pernah melaluinya dan mingkin anda adalah salah seorang daripada 'mangsa' cerita dia atas.

Dalam situasi seperti ini, sebenarnya ada jalan penyelesaiannya.

Ia terkandung di dalam satu ilmu atau panduan yang tidak pernah diajarkan secara formal samada di sekolah atau di universiti. ia adalah bagaimana anda membuatkan SESEORANG TERTARIK kepada anda dan jatuh cinta dengan anda.

Anda mungkin memikirkan bahawa membuatkan seseorang tertarik adalah sesuatu 'bakat' yang dipunyai oleh sesetengah orang.

Tidak, anda silap!Anda sebenarnya boleh mempelajarinya!

Ambil masa anda untuk laburkan diri anda ke arah peningkatan kendiri. Pelajarilah bagaimana anda boleh membuatkan sidia tertarik kepada anda di dalam ebook panduan memikat.

Di dalam ebook panduan memikat, anda akan mempelajari pelbagai cara bagaimana anda boleh membuatkan seseorang tertarik kepad anda.Dan ia bukanlah dengan cara anda menipu sidia atau memanipulasikan sidia, tetapi pelajarilah bagaimana cara anda boleh kelihatan hebat dengan kata-kata anda, perbuatan anda, bahasa badan anda untuk membuatkan dia jatuh cinta dengan anda.

Klik disini untuk makluman lanjut >>>> sini

jika seorang perempuan TIDAK TERTARIK kepada anda, seghala usaha anda untuk meyakinkan dia untuk menjadi kekasih anda akan menjadi sia-sia.

ia bukan sahaja sia-sia, bahkan ia akan menajdi lebih teruk. Dia mungkin tidak mahu berkawan langsung dengan anda selepas ini.

oleh itu, jangan luahkan perasaan anda sebelum sampai waktunya. Ciptakan keadaan agar dia tertarik dengan anda terlebih dahulu.

Pelajarinya dengan klik di link ini >>> sini

Tuesday, July 12

Coklat Buatan Tangan Terbaik Di Malaysia? Ketahui RAHSIA Ini!


Assalammualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca.

Anda membaca artikel ini mungkin anda penggemar coklat dan mahu merasai kenikmatan coklat yang berbeza, lain dari yang lain.

Dan anda juga mungkin telah bosan dengan coklat jenama terkenal yang sedang hangat berada di pasaran dan inginkan sesuatu yang baru.

Jadi, kali ini saya ingin memberitahu anda satu rahsia. Saya akan dedahkan satu jenama coklat buatan Malaysia yang saya jamin ianya pasti akan memberi 100% kepuasan kepada anda dan yang pastinya coklat ini lain dari yang lain.


Coklat yang akan saya sebutkan ini mungkin bukan 1 jenama yang terkenal seperti Cadbury, Ferrero Rocher, Van Houten dan sebagainya kerana ianya masih baru di pasaran. Tidak ada dijual dimana-mana pasaraya tetapi hanya boleh didapati di pasaran internet sahaja.

Coklat yang saya maksudkan ialah coklat jenama Guru Coklat. Coklat jenama Guru Coklat ini ialah 100% coklat buatan tangan dan dibuat oleh anak tempatan sendiri. Halal dan suci.

Keunikkan coklat jenama Guru Coklat ialah ianya dihasilkan dengan menggunakan resipi yang tersendiri. Terdiri dari 8 jenis coklat yang pasti akan membuatkan setiap orang yang melihatnya terliur. 4 jenis diperbuat dari bahan kekacang dan 4 jenis lagi berintikan intian lembut Strawberi dan Blueberi.

Coklat yang berintikan kekacang mungkin nampak seperti biasa sahaja. Yang membezakannya dari coklat yang lain ialah coklat tersebut benar-benar dipenuhi dengan kekacang. Jika anda peminat coklat kekacang, anda pasti akan menyukainya.

Jika anda menggemari coklat yang mempunyai rasa masam manis, saya syorkan kepada anda coklat intian lembut Strawberi/Blueberi. Coklat intian lembut dari Guru Coklat memberi rasa masam dan manis yang maksima kepada penggemarnya.

Resipi istimewa coklat jenama Guru Coklat yang mana saya jamin ianya tidak akan didapati dari mana-mana coklat di pasaran ialah coklat tersebut menggabungkan sapuan coklat terkenal antarabangsa iaitu Nutella bersama coklatnya. Gabungan ini menjadikan coklat jenama Guru Coklat mempunyai rasa kelemakkan coklat yang maksima yang mana ianya pasti dapat menarik penggemar-penggemar coklat seluruh dunia untuk menyukainya.

Jika anda berminat, boleh dapatkannya di SINI. Saya pasti anda akan menyukainya. :)

Monday, July 11

antara kelas & denggi??ish3...ape daaaa...

salam sume...hurmm....
mornink!!!
erm..btw sy ni bosan sgt3..
nak study punye la malas tahap dewa..
erm..so, melanguk macam ni je la...ko tgk aku, aku tgk kau dalam bilik nie..hehehhe..
btw, sy nk post entry ni smalam lagi..tp punye la ngantuk tibe2 time duk menari mencari idea untuk menulis...then trus tertido ngan lappy ternganga sampai ler pagi nie..hehhehehe...

btw, sy nk story mory sal smlm taw,,,
ahakz...sy xtaw la hantu ape masuk dalam badan sy n pijah smlm...hehhehe..tibe2 rajin plak kitorg nk p kelas kul 8 pagi.kitorg bangun la seawl mungkin pagi smlm..hehehe...
siap2 pakai nk g kelas..lagi satu, sy punye la rajin pakai baju kurung..(rajin plak aku gosok pagi2)...
sepatutnya smlm kan hari ahad...kalu xpakai baju kurung pon xpe..tp xpela..manis la sikit kan..hehehe...tp sy bersiap amek mase gak la..hehehe...so, pijah tunggu je la i yer :)
dah siap pon ni!! ha, now leyh g kelas...

ok! dah siap! so, jam menunjukkan kul 8..ape lagi..
jom g kelas!!!hehe..
kelas kan kul 8..kul 8 baru gerak dari bilik..itulah budaya student u zaman skrg..hohohoh.. termasuk la sy n kawan2..gtu ler budaya korg..terukkan..hehehe..
but, whatever..yg penting..we all bahagia! ahakz..xsedor diri tol aku ni..hehhee...
orait!
as usual la..time kul 8 pg memamg waktu klimaks la bagi student kolej nk keals..sume pakai berebut nk naek  "giling"...sape cepat, die yg dapat naek..huhuh..termasuk la sy jugak kan...
ok..bila kua dari bilik tu, time tunggu, da ade stu van standy..tp da full..then tggu jap..ade lak satu lagi..baru nk terjah da ramai yg terjah..tggu ler lagi...
hurm..macam bese la..penantian penuh kesabaran...
then dtg lak 2 lagi giling..first, sy nk naek yg 1st.tp cm xsempat..then tgk yg lagi satu tmpt depan xde org masuk..so, ape lagi..g jer la kejar van yg blkg tu..
masuk2 je dalam van, driver van gelak..die gelak kat sy n pijah ekceli..(kurang asam tol pok yie!)
u all nk taw.nape die gelakkan kitorg??sbb katanya kitorg ni cm lebai malang...yg tu nk, yg ni nak..lor...ape lak kitorg lebai malang..kitorg bertuah ape..sbb masih ade tmpt untuk kami menumpang dalam van die tu! ish..ape daaaaa~~~!!

orait! now kite tgk ape yg jadi kat sy n pijah when we arrived at our class..nk taw x, kitorg punye la terkejut..mau nye x..tgk2 kelas gelap...tgk jadual, da betul da tmpt..tp nape xde org langsung, pelik da nie....adakah kelas cancel tanpa kitorg ketahui?? wonder2...toink3..

then tengah2 otak mutar itik tu, baru ler teringat yg kelas upenye da tukar masa!!! adoi!! mcamner la boley lupe!!!!
senget tol la 2 minah ni..rupe2nye kelas yg kul 8 dah bertukar secara rasminya ke 10.! hah!! amek ko! gegegegege~~~~

kitorg pon wat la muke slumber cam muke xtaw pape la kan...g la duduk kat tmpt org lepak2 tu...pk kan ape yg nk d buat nie..nak balik bilik, malas la plak..hurm..

then sy decide nk p hospital machang.memandangkan kesihatan lately kureng bape baek nie...nk check2 la..ye la..sy asyik demam je..then demam plak time malam n petang jer....bukan keseluruhan...urm..

then untuk kesana, pagi2 mane ade giling rajin nk g..so, terpakse la menyusahkan mek ti..sory taw ti coz susahkan awk..hehhehe..
then, die la antar kitrog ke sane....firstly xaspect pon yg sy akn pegi ngan pijah ke hospital..tah tibe2 je die nk 4llow...hhehe..ape lagi..jomlaaa...~~~~
hehehhehe.....ok..u all imagine..jam baru kul 8 lebey..tapi ramai iler da org...time register tu, sy org yg ke 48..hurm...tunggu punye la lame...bosan sgt dah tunggu...tu baru kat register..then kat saringan xyah ckp la..lagi ler lame..wat ape pon xtaw ler..huhuh...sampai2 je kat situ, sy pon cakap ler...demam sikit2..then nurse pon cakap kalu gtu, kena amek darah..nak check darah..uiks...perlu kerr ??erm..xpela...ikut je la yer...urm..then masuk la plak bilik 4 untuk amek darah..huhu..time nurse tu amek darah..adoi..sakit lor...b4 ni derma darah xde la sakit cmtu..adakah nurse tu xreti or silap teknik??persoalan...huuhu..whatever la..yg pasti,sakit..hurm..

ok, pas g amek darah n then antar darah tu ke makmal, sy pon kembali ke klinik saringan tu tuk amek no...no kali ni 2028...ai, ape kes ni..asyik maen no 8 je kat blkg..huhuhu..ok..ignore je sal no tu k..then, sy tunggu ler..nasib baek ler no time tu da 2022..so, xde la menunggu lame sgt kan..tp bukan ley caye sgt pon..tunggu jer la...erm..

ok! my turn!! "TIKET 2 0 2 8 BILIK 5" yeahh!!!! my turn!!!
hehhee..ape lagi..i nak masuk ler kebilik tu! tp malang mmg xberbau, adoi..sy nk terjatuh..adeii...malu nye muke..tp cover2..hehhe..wwat xtaw je..even sume org kat hospital sdang memerhatikan sy! arggghhh!! xgune tol la...boley plak did somthing yg memalukan diri sendiri...erm..then sy pon masuk ler kebilik HA tu..masuk2 cam pelik gak..aik??betul ke ni??betul la kot..masuk je la...inilah dialog dimana di dalam  bilik tu.. :-
HA : awak ni najihah ea??
Jie : yap! sy najihah!(sambil tersenyum kerana malu suara agak2 serak2 ala2 ella.hik3..)

HA : ok, silakan duduk..erm..awk sakit ape ea??

jie : ekceli sy demam..tp demam petang je skrg nie..b4 ni da penah demam..tp demam malam..

HA : ooohh..brape jarak awk demam ari tu n sekarang???

jie: ade la dlm seminggu..then demam balik..huhuhu

HA : ok2..awk ade batuk2,pening, selsema, cirit birit, sakit tepi mata??

jie : yap! ade..except cirit birit n muntah je x..

HA : erm..ok2..awk kena dtg plak je luse.awk kena amek darah plak..sbb kuman dalam badan awk ni tinggi..

jie : ha??kuman dalam bdan saya tinggi??hurm...okla..

die menulis atas satu kertas warna pink..sy xtgk pon kertas ape tu...then, bile die kasi, OMG!!!! 

REKOD PEMANTAUN PESAKIT DENGGI!!!!
 nilah die...hurm...


UIKS!! adekah sy telah suspek denggi?? oh no!! unbelievable!! machang ni mane ade nyamuk..nyamuk pon malas nk terbang2 tinggi panjat bukit ilmu niee....tp nak wat cmne...redha je la yer...hurm...

then, g ler amek ubat...oppss!! no ubat pon ade 8 daaa... 0068..ape kes nie..sume 8 dibelakang?? hurm..sje je wat issue..nothing lor..saje je tu..scare kebetulan je kot..huhuhu..

after amek ubat, tggu ler lagi untuk amek MC!!
TP bukan maen lame lagi nk amek MC tu...ape la..semua menda lame la...sabor jer la...agak la dlm 45 minit tggu untuk dapatkan MC!!
LASTLY DAPAT LA..yeeaaahh!!!!
I GOT THE MC!!!! bukan time slip yer! mc !! hehhe...


tapi satu hari jer..hehhe..bese ler..as student, mmg suke la bile dapat MC kan..hehe

urm..lepas tu, i balik ler...
g Bandar mAchang jaap..makan~~ lapo...huhuhu....pas tu balik ler...hurm...
satu menda lagi, smlm satu kelas pon xpegi!! melepas MAF & TAX..ggegegegege~~~~

da la ea..letey la..laen kali la plak sy cite...
nk g study jap..sok ade quiz..FAR & MAF!! oOMG!!! 
TATA ALL !!! :)


Saturday, July 9

friendster dah bertukar wajah!!!

assalamualaikum and mornink all!!! :)

hurm...
btw, ari ni nak share sikit ngan u all nie..tah nape la tibe2 pagi nie cm tergerak hati je nk bukak friendster..
adakah anda semua masih ingat lagi akan friendster (FS)..
xkan da lupe kot..dulu b4 munculnya n facebook menjadi kegilaan semua org,friendster la paling femes skali kan..
skit2 friendster, skit2 friendster...
but now, facebook da menjadi buah mulut semua org...
and friendster dah dilupakan kan???

same la macam sy pon...
sy da lame giler kot xbukak FS ni..
then, td try ;er nk tgk mane taw kot2 akaun fs da xde kan?? hehehhe..

tp bile masuk je website fs, tgk2 cm da laen dah..
waaaaa....ape da jadi ni ngan fs nie??
then try ler login....bile da Login,
tgk2 sume da berubah....

kalu dulu, kat tas tu ade la home, profile, message, notification and sebagainye kan??
but now, sume tu da xde lor...yg tinggal hanya games and friends sahaja...
adakah friendster dah bertukar menjadi "gamester"???
waduh2....then sy cari2 lagi..
sume gambar2 yg dalam tu sume da dihapuskan dah..xde xde langsung...
pic profile kite pon da jadi pic avatar dah..

erm....kalu u all ade friendster, try ler tgk u all nyer macam ne :)
k la.....
tu jer..

 ni la wajah baru friendster..

 sumenye da brubah..

dulu, friendster macam ni..but now, da xde dah sume nie....hilang dah...

Coklat Buatan Tangan #1 Di Malaysia

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca.

Pada 4 Jun 2011, terlahirlah 1 jenama coklat Malaysia yang boleh dikatakan bertaraf antarabangsa kerana keunikkannya yang tersendiri. Keunikkannya dapat dinilai dari segi rasa, rupa dan kualiti coklat tersebut.

Terdiri dari 8 jenis coklat utama yang mempunyai kelemakkan, kemanisan dan kerangupan maksima coklat yang mana ianya tidak boleh didapati dari mana-mana coklat buatan tangan di Malaysia.

Coklat buatan tangan jenama Guru Coklat juga menggabungkan sapuan coklat jenama terkenal antarabangsa, Nutella bersama coklat buatannya yang mana ianya membuatkan coklat tersebut mencapai rasa nikmat yang maksima kepada penggemar-penggemar coklat di seluruh dunia.

Mempunyai bungkusan kotak yang cantik dan tampak eksklusif yang mana ianya boleh terus dijadikan hadiah untuk yang istimewa atau boleh juga dijadikan hantaran perkahwinan dengan membuat sedikit penambahan hiasan kotak coklat tersebut.

Terdiri dari 4 pakej utama yang mana harga bagi setiap pakej tersebut sangat berpatutan dengan kualiti dan rasa coklat yang diberikan.

Coklat ini boleh didapati di sini. Dapatkan segera sebelum kehabisan stok. :)

Wednesday, July 6

durian oh durian.....








ASSALAMUALAIKUM...
waaaa...cam lame da xmenari kat blog ni rase..hehehhe
al-maklumla...xde idea + xde masa kan..hehehe
ye la...sy ni bukan nye suke sgt khayalan...bace novel pon x..hehehe
ayat2 yg power ni xreti ler..hhehee..
but, xpe..i can try k...

btw, 
tetibe je cm teringat sal durian..erm..bukan pe..tengok ke org2 ni..
mmg ramai sgt kan yg suka makan buah durian...
durian ni raja segala buah...
mane xnye..skali bukak die..habis semua tempat berbau..
mmg xde can langsuung la kite nk sorok2 kan buah tu...hehehe...

tambahan lagi, now, musim buah durian..waaa...ape lagi...sume hantu2 durian mencari ler durian tu..hheheheehe
alhamdulillah....my parenz ade tanam pokok durian..so, mmg mudah la sy nk makan nye free2 kan...
xperlu la sy nk g bli2 kat kedai, pasar, pekan or pe pon untuk makan durian nie...
hehehehhee...ape macam??
cm teringin x??hehehhe...

ok2...now sy nk cite satu cite sal durian nie...
hurm...sy ekceli bukan nye kategori org yg gila2 @ hantu durian nie...
tp sy ade mase2 tertentu jdi betul2 nk makan durian nie....
bak kate org, mngidam la kan..huihuhuhuhu
sy mengidam nk makan durian ni slalunya time awal2 musim durian..time tu ler 
sy memang rase menggila nk makan durian ni..hihihih..

tp, sy suke sgt tengok membe2 sy makan durian..
tah..tengok dorg menggila sgt2 mkan durian cam best je..time tu gak la sy rase keinginan nak makan durian tu membuak2....
hehehhee...

isnin lepas, 
sy rase cm nak balik sgt2 amek durian kat umah....
then, sy pon ajak ler membe balik same..hehehe
tp langkah kiri,
umi da jual da durian tu...
adei..frust kot rase..then, ape lagi...
cm nk balik pon cm hancoossss...!! tp nk xnk, kena la balik gak sbb time umi call tu pon da dekat sgt da nk sampai umha..so, ape lagi..balik je la kan.
sampai2 umah, 
ade la sdara dtg..tp cm sdara jauh la..xla dekat sgt..tp
die da biase sgt p umah kan..die dtg, then trus masuk kebun..
adoi...cam geram je rase....
yela...sy xsempat lagi masuk nk cari buah durian, tp die da masuk dulu...
tp nk wat rezki die, die dpt la 3biji..rezki die..
ape lagi..melepas la sy~~~~~

tp xpe la..nk wat cmne kan...
mujurlah, ade la sikit lagi durian umi simpan kat dapur..hehhee
tu menandakan durrian rezki sy n kawan2 ...hehehhe
then, ape lagi...punggah la sume durian tu masuk bonet kete nk waT balik uitm...

sampai uitm. ade la dak2 nampak...dorg pakat minx..tp apekan daya..buah xbanyak...xleh la nk kasi dorg kan..hguhuhuhuh.....
boley kasi membe2 sikit sorg pon da ok.huhuh..

ingatkan malam tu xmakan lagi durian..
tp, membe sy dtg...cari bubur jagung+durian...tp da terlewat, so, hbs la mende tu...and then,. die nampak durian tersengih tepi dinding..
ape lagi, minx nk makan..sy kasi je la..huhuhu...
tp tgk die makan cam best je...
kirorg ape lagi..pas sbijik2 makan..then tgk2 da habis..hahaha
kul 12 kitorg da habiskan sume durian2 tu..
tp nk cakapnye bau kuat nya durian ni, bilik sebelah minx ngan kitorg nk sikit..hahhaa
tu la sy ckp..mmg xleyh nk sorok durian nie..
bau die semerbak menyumbat lubang hidung penghidu..
menyebabkan org d sekeliling akan terasa nk makan same..hehehehe...





ni la salah satu duriannye...hehehe..cantik xshape die??cm bentuk love kan????





nampak cm sikit je kan..hehehe...
btw banyak lagi..xleyh tunjuk banyak2..kang terliur plak..hihihih...

gtu ler al-kisah durian..hehehhee
sape2 nk makan durian jom ar dtg cni..sekarang ni musim durian taw..best~~~
hhehehe..

bereh!!! habis dah!!!




More Dividers Comments



Friday, July 1

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM...

Selamat petang :) 
orait..now sy ade cite sal smlm..hehhee..smlm sy and ala derma darah..
1st ala xnk..tp oleyh kerana desakan n dorongan sy, akhirnya ala tewas jugak...
dan die pon same2 la derma darah ngan sy..hehhee
die punye la berdebar2 nk derma darah.ye la..takot tgk jarum tu
disamping tu takut sakit..hehehhee
tgk jarum tu cm sakit je la kan..hehe
padahal xdenye sakit...
just sikit je rasenye....
b4 that, kitorg g mkn first..ye la..sbb xmakan lagi...
btw, sy demam..tp tah nape cm nk sgt derma....
so, kuatkan jugak la semangat g jugak derma..
pas makan, kitorg g la tempat derma kat bawah umah fellow kitorg..

ramai kot org baek hati menderma semalam...
semoga dorg diberi ganjaran pahala daripada ALLAH S.W.T..
(^_^)

ok, back to my story k...
sy isi borg 1st..and then, ala follow..hehee
tp die cm takut sgt..betul ke keputusan die nie..banyak kali die repeat question die tu..
hehehe..bese la..1st time kan...
and then, sy g check dulu...pastu beru die follow dri blkg...

tp mcm sy gtaw b4 ni, xsakit pon...alhamdulillah..
nothing happen to us yesterday..
ni pic kitorg smlm..hehehhe

LAYAN~~~~

 UIKS..muke org cuak ke tu??hihi..relax la ala...

 ni misi duk ngah nak buang jarum


 looks...tangan ala yg gebu da ditebuk..hehehe


tata!! :)

jalan-jalan di mundok, thailand

this time, 
i want to share my pictures d mundok, thailand ;)

tgk je la yer 
MySpace

 time ni duk tgh perhati peniaga air dlm pasu..kitorg duk tgk cmne org bli..heehhe..nk bli xreti lagi...

 pelik gak nie..nape ea tetibe je senyum ni ??

 ok..ni la air yg dijual di dalam pasu tu...

 now, kitorg ngah memilih pasu mane satu yg berkenan...ade 3 jenis harga,,, rm2, rm2.50 & rm3.

 itu lah pasu yg menjadi pilihan kami ;) RM2.50

 ni la semua2 yg ade...





 now, time to eat!!!!! jom! :)

 amboi..cm best je kan..hehe..xnk try ke u all??

 mcm jalan2 cari makan la plak kan..hehehe


 ni otw balik ke malaysia..hahahha...kejap je pon..naek perahu..



ok...da habis da...hehehehe.... 
ape mcm?? best x?? 
nanti try ar dtg..

best~~~~

full stoopp!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Top 10 Members