Followers

...LePaS Follow SaYe BacE iNi PuLa...
►Totorial : Tips Tingkatkan Follower
(Sebarkan Tips ini Tanda anda Prihatin)

++Search This Blog++

Friday, October 14

Cara untuk mengetahui seorang gurl masih dara or tak


“Sebenarnya, melalui tapak tangan kita boleh membuat penelitian berbagai aspek tentang perangai atau sikap seseorang itu sama ada lelaki atau perempuan. Melalui tapak tangan juga kita boleh merenung masa lampaunya dan apakah yang tersirat dihatinya. Sentuhan ini disebut sentuhan antara hati ke hati. 
Akan tetapi ilmu meneliti tapak tangan ini tidaklah perlu mempunyai ilmu firasat atau batin. Memadai dengan melihat beberapa perubahan fizikal tapak tangan seseorang itu, sama ada mereka yang kuat bekerja, malas atau bermacam-macam lagi.


Justeru itu untuk memastikan seseorang gadis itu masih dara melalui tapak tangannya. Retak pada bahagian kanan dan kiri tapak tangan kanannya menandakan gadis itu sudah tiada dara. Jika gadis itu masih dara, telapak tangannya samada sebelah kiri atau kanan tidak akan retak. Keretakan ini kelihatan jelas dengan urat-urat walaupun tangan gadis itu lembut. Sebalikknya gadis yang masih ada dara akan kelihatan kiri dan kanan telapak tangan kanannya licin dan lembut. 


Sebaliknya mereka yang tiada dara, jika ditekan pada bahagian kiri dan kanan tapak tangan kanannya, warna pucat akan berlaku dan lekukan akan kelihatan terlalu mudah menolak balik ke asal.Walau bagaimanapun tidak semua gadis akan mempunyai sisi reka bentuk yang dinyatakan sedemikian. 
Ini selalunya berlaku pada gadis yang berkulit tebal dan agak kasar. Tetapi untuk mempastikan kedudukan sebenar gadis itu antara masih dara atau tidak, anda juga oleh memerhatikan pada bahagian tengah tapak tangan kanannya. Jika terdapat garisan yang terputus pada bahagian tengahnya bermakna gadis telah hilang daranya. Akan tetapi garisan itu tidak putus bermakna gadis itu masih suci.


Selain daripada tapak tangan, ibu jari dan jari kelingking juga boleh memberikan petunjuk sama ada gadis itu masih suci atau tidak. Untuk tujuan itu anda banya perlu menyentuh ibu jarinya dan genggam selama satu minit. Jika ibu jarinya panas dan kelihatan merah apabila dilepaskan dari genggaman anda, gadis itu masih dara. 
Akan tetapi jika jari itu kelihatan kecut dan pucat walaupun panas, gadis itu sudah tiada suci lagi.Untuk melihat jari kelingking pula anda hendaklah memegang jari kelingking gadis itu dengan sedikit kuat selama seminit, kemudian lepaskan. Tanyakan kepadanya bagaimana rasa jari kelingkingnya setelah digenggam dan dilepaskan. 


Jika gadis itu mengatakan tiada rasa apa-apa, bermakna dia sudah hilang dara. Tetapi jika dia berkata sesuatu yang sebagai contohnya, berdenyut, berdebar jantungnya, tersentuh perasaan pada hatinya atau setidak-tidaknya sedikit sakit yang berdenyut pada jarinya, maka gadis itu suci. Biasanya sentuhan yang saya maksudkan ini hanya boleh dilakukan antara lelaki dan perempuan sahaja. 


Jika perempuan dengan perempuan melakukannya ia tidak memberi kesan kepada yang melakukannya. Tetapi untuk tujuan meneliti tapak tangan, anda sendiri boleh melakukannya dengan memerhati garis-garis yang ada. Jangan risau jika terdapat garis-garis pecah pada telapak tangan anda jika anda masih dara. Sebenarnya ada kemungkinan oleh kerana anda bekerja agak keras, maka terdapat pada bahagian tapak tangan anda pecah-pecah atau berurat.Walau bagaimanapun keperibadian yang mulia dan sentiasa menjaga kesucian diri 
tidak akan memberi sebarang kesan terhadap diri anda. “12 comments:

 1. Rasanay, tak berapa tepat untuk digunakan sekarang ni. Tapi memang ada kebenarannya perkara ini.

  ReplyDelete
 2. betul kata bluedianthus .. takut jugak kalau salah tengok , tanggapan buruk atau salah anggap pulak yang berlaku ..

  ReplyDelete
 3. ye bluedianthus, but, ini hanyalah tips shaja :) tetapi xsemestinya boleyh digunakan 100% kan?? ^^

  ReplyDelete
 4. yup tia, tp kite kena la berhati2..hihi.jgn tetibe tgk, then tuduh melulu plak..kan..sbb sikit2 leyh la pakai ape yg ade dlm tips nic^^

  ReplyDelete
 5. toksah nk duk check tgn orang lain..takut timbul fitnah..check tgn sndiri sudah..pesanan untuk semua ni..

  ReplyDelete
 6. xtau pn ada cara mcm ni

  perlukan pkhidmatan catering? lawati kami http://terataibundacatering.blogspot.com/2011/10/engagement-of-liverbirds-hanna-hafiz.html

  ReplyDelete
 7. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 8. hati2 klu nk copy paste blog ni.. takut timbul fitnah.. okey?? :)
  btw, nice..

  ReplyDelete
 9. thanks..ni skedar kongsi n bukan nye 100% betul :)

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Top 10 Members